YOUR CART

No products in the basket.

Select Page

Grønlands største musikere på turné i Danmark

Ikke-kategoriseret

NUKIGA præsenterer fire spændende grønlandske artister til musikfestivalen SPOT ON GREENLAND 2019. I dagene 1.-4. maj afholdes festivalen i Danmarks fire største byer; København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Der er både indie, hip hop og metal på programmet, når NUKIGA igen i år inviterer til SPOT ON GREENLAND. Koncerterne vil være showcases af 45 min, hvor publikum kan få et indblik i diversiteten i grønlandsk musik.

Publikum kan stille sulten hos Arctic Street Food, der fortolker grønlandske råvarer på en ny og moderne måde. Arctic Street Food giver samtidig unge grønlændere i Danmark mulighed for at gå på opdagelse i deres egen kulturarv. De arktiske delikatesser kan findes på festivalen i Aalborg og Aarhus.

Festivalen arrangeres af NUKIGA i samarbejde med Det Grønlandske hus i Aarhus, SPOT Festival, Det Grønlandske Hus i Odense, Nordatlantisk Hus, Det Grønlandske Hus i Aalborg, Studenterhuset i Aalborg og spillestedet Loppen på Christiania.

Fuldt hus og lave priser

Projektkonsulent for NUKIGA, Michael Skaarup udtaler:

”Sidste år arrangerede vi SPOT ON GREENLAND tour under musikbranchefestivalen SPOT Festival i Aarhus og tog karavanen med rundt til Odense, Aalborg og København. Vi oplevede en kæmpe interesse for vores events, både fra musikbranchen, medierne og publikum. Vi måtte melde udsolgt allerede inden dørene var åbne, og rigtig mange publikummer måtte gå forgæves.”

Billetsalget er allerede startet, og billetprisen er sat lavt:

Billetprisen er sat til blot 100 kr i forslag og 15o kr i døren. Der skal være plads til både høj og lav. Vi ønsker at nå bredt ud og forventer igen fyldte spillesteder med masser af god stemning” udtaler projektkonsulent for NUKIGA, Michael Skaarup. Billetter til koncerterne kan købes på billetfix.dk og hos De Grønlandske Huse. 

Grønlands kultur skal frem i lyset

SPOT ON GREENLAND er et musikalsk kulturfremstød, der skal vække musikbranchens og mediernes interesse for ny og moderne musik fra Grønland. Samtidig skal koncerterne være små folkefester for grønlændere og grønlandsinteresserede i Danmark.

Gennem aktiviteter som SPOT ON GREENLAND vil NUKIGA rykke ved folks fordomme og vise et mangfoldigt billede af den grønlandske kultur.

Tourplan 

Onsdag d. 1. maj – Odense – Studenterhuset Aalborg

Torsdag d. 2. maj – Aarhus – Atlas

Fredag d. 3. maj – Aalborg – Nordatlantisk Hus

Lørdag d. 4. Maj – København – Loppen

Musikprogrammet

Nive and The Deer Children (Inuit indie)

Nive & The Deer Children spiller forfriskende skæve kompositioner med referencer til indie-folk og -pop og jazz. Med en bredere palet af instrumenter og virkemidler, markante trommer og en hviskende vokal, føres lytteren ind i et drømmeagtigt univers af melodisk harmoni og stemningsmættede billeder. Alsidigheden er stor. Spændende musik for personer med hang til sprudlende folk-pop i den alternative boldgade.

Don Maliko (Hip-hop/Rap)

Grønlandsk streetrap med gennemslagskraft og old school-kant. Don Maliko skrev som 16-årig kontrakt med pladeselskabet Sermit Records, hvorefter han udgav sit debutalbum ’Sinnattupiluk’ samme år i 2007. Don Maliko er stærkt tilbage efter 10-års pause med sit andet album ’II’.

Sound Of The Damned (Metal/Death Core)

Sound of the Damned er et grønlandsk Heavy Metal band med et mix af Death Core. Bandet består af fire passionerede unge mænd og deres sangskriver Pani Enequists lyriske univers. Med dybe og kompromisløse ord, hårde guitarriffs, tunge trommer og viberende bas, dyrker de deres passion for musik.

SULUIT (Soul/Pop/Jazz)

SULUIT betyder vinger på grønlandsk og er navnet den musikalske gruppe bestående af de talentfulde grønlandske sangere og skuespillere Nukâka Coster-Waldau, Karina Møller og Ilanguaq Lumholt, samt de to eminente musikere, percussionist Peter Kibsgaard og pianist Kristoffer Jul Reenberg, som med drømmende lydcollager binder sangene sammen. Kunstnerne er alle velkendte på den danske og den arktiske scene. De har hver især turneret stort set over hele verden med musik, teater og film.