YOUR CART

No products in the basket.

Select Page

Julehilsen fra Laila Lund Altinbas

Culture

Låge 16: Jeg hedder Laila Lund Altinbas, og jeg er kunsthistoriker med speciale i kunst fra og om Grønland. Min låge i kalenderen er nedslag i den grønlandske kunstscene gennem de atelierbesøg, jeg har lavet for NUKIGA de sidste to år.

Billede af Lisbeth i hvid nationaldragt (krediteres: Angu Motzfeldt)

Når man taler om kunst fra og om Grønland er det vigtigt at huske, hvis blik vi kigger fra: er det blikke inde- eller udefra? Grønland er gennem århundreder primært blevet skildret af kunstnere udefra – hvorfor det er et problem, talte jeg med multikunstner Lisbeth Karline (f. 1981) om her, i afsnit 5: https://www.nukigacommunity.com/interview-with-lisbeth-karline/

Bogen KIMIK

Buuti Pedersen stiftede i 1995 den grønlandske kunstnersammenslutning KIMIK sammen med kunstnerkollegaerne Anne-Birthe Hove, Miki Jacobsen og Jessie Kleemann. Sammen ønskede de at fremme det faglige, økonomiske, juridiske og sociale fællesskab for kunstnere i Grønland. Hvis du vil lære mere om KIMIK, kan du se afsnittet her https://www.nukigacommunity.com/a-world-of-glass/  og læse bogen ’KIMIK – ukiut 20 år’, udgivet af KIMIK og Milik Publishing i 2016.

QULLEQ (krediteres: SIIKU)

Kunstnerduoen SIIKU arbejder i deres kunst med temaer som klimakrisen og stigende ulighed mellem mennesker – globale temaer, som er relevante for alle at tage stilling til, og som de tager stilling til ved at arbejde sammen på tværs af nationaliteter. Se med her: https://www.nukigacommunity.com/visiting-siiku/

Screenshot fra video 

Snart udkommer det nyeste atelierbesøg, hvor vi har været på besøg hos en kunstner, som kigger tilbage i historien for at se fremad – og som først og fremmest ser sig selv som historiefortæller. Hvem er det mon, vi har besøgt? Bliv ved med at følge med på NUKIGAs kanaler for at få svaret!