YOUR CART

No products in the basket.

Select Page

KONCERT MED SIMON LYNGE

Ikke-kategoriseret

KONCERT MED SIMON LYNGE – LIVET I 80’ERNES GRØNLAND
Fortælling og musik

“Jeg vil fortælle om min barndom i Alluitsoq i Sydgrønland, hvor fire generationer af min fars familie er fra og hvor jeg levede frit, sov til jeg vågnede, passede får og om hvordan det har formet mit liv og selvforståelse,” fortæller Simon Lynge.

Simon Lynge er født i Holstebro, opvokset i Qaqortoq i Sydgrønland, som ung uddannet musiker i Danmark og har rejst rundt i verden og er nu bosat i USA med en amerikansk kone og 2 børn.

“Jeg vil fortælle om min barndom i Alluitsoq i Sydgrønland, hvor fire generationer af min fars familie er fra og hvor jeg levede frit, sov til jeg vågnede, passede får og om hvordan det har formet mit liv og selvforståelse.”

I forbindelse med sit sidste album ‘The map of your life’ udtaler Simon Lynge blandt andet:

“Vi er blevet overbeviste om, at livet burde vœre nemt, så når vi møder modgang, føler vi, at der er noget galt. Den tankegang er rigtig god for ’business,’ fordi vi så forsøger at købe os til indre fred. Der er altid noget bedre derude – grønnere grœs, en større bil. Men vi har brug for forbindelse til og accept af vores indre mørke, for ellers spreder vi ubevidst mørket til verden omkring os, og vores overforbrug skaber øer af affald i verdens have og gør fremtiden svœr for vores børn og børnebørn,” siger Simon Lynge.

“Jeg er jo inspireret af verden, som jeg ser den, og min hverdag som far, ægtefælle og omrejsende musiker. Mest af alt synes jeg, det er min pligt som kunstner at give mennesker glœde, håb og stof til eftertanke – ikke bare at distrahere dem. Jeg synes, for meget musik i dag har distraktion som hovedformål, hvor jeg føler, musik rent faktisk kan forandre verden,” siger han.

Tid
Søndag den 5/3 kl. 16.00-18.00

Sted
Det Grønlandske Hus
Dalgas Avenue 52
8000 Aarhus C

Pris
100 kr.

Samarbejdspartner
Det Grønlandske Hus