YOUR CART

No products in the basket.

Select Page

NIPI – NIVE NIELSEN AND THE DEER CHILDREN + SUPPORT: BARROW

Ikke-kategoriseret

Nive Nielsen udgav i 2012 sit debutalbum “Nive Sings!”. Albummet er produceret af engelske John Parish, der blandt andet er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris.

NUKIGA kan i samarbejde med Fonden Voxhall tilbyde en helt særlig rabat. Indtast rabatkoden: nukiga – ved køb af billetter, og du sparer 60 kr. Normalpris 150 kr / med rabat 90 kr.

#Nukiga #MinStyrke
Mere info om Nive Nielsen:

I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen:
“Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd.
Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel.
Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!”

Den 1. februar 2016 udkom Nive Nielsens andet album “Feet first” så. Albummet er optaget i perioden fra 2012 til 2015 og både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige starter i USA! Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave “Feet first”. “Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser”, fortæller Nive om musikken, der siden debuten har udviklet sig til sin helt egen udgave af grønlandsk indie-americana-folk.

Nive Nielsen turnerer både i Europa og USA med sit band The Deer Children, og med udgivelsen af hendes anden CD satses der på, at det danske publikum skal lære Nive og hendes band at kende. Instrumenteringen på livekoncerterne er ukulele, sav, trommer, keys, bas, akustisk guitar, horn, eventuelt cello, melodika og klokkespil – eller “glockenspil”, som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live-oplevelse.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen ’The New World’ overfor Colin Farrell. Hun er Inuit – eller Inuk – indfødt grønlænder, og der er dagslys døgnet rundt hele sommeren, der hvor hun bor. Og så den der med, at første gang Nive optrådte i Danmark, var det på nationalt TV og foran den danske dronning!