YOUR CART

No products in the basket.

Select Page

NIVE NIELSEN AND THE DEER CHILDREN

Ikke-kategoriseret

Vi er stolte over at kunne præsentere Nive Nielsen and the deer children til årets sidste NUKIGA koncert.

Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde / sangskriver, / Skuespiller som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada, og hun har netop fået sin første store rolle som skuespiller i Ridley Scotts nye serie ’The Terror’

Hun blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn og evt. cello, melodika og klokkespil – eller “glockenspil”, som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Den 1. februar 2016 udkom Nives 2. album ’Feet first’ så. Albummet er optaget i perioden fra 2012 til 2015 og både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige starter i USA. Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave ’Feet first’. ”Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser”, fortæller Nive, om musikken der har udviklet sig siden debuten, til sin helt egen udgave af grønlandsk indie americana folk.

Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed.