YOUR CART

No products in the basket.

Select Page

SPOT ON GREENLAND 2018

Ikke-kategoriseret

Vi er stolte over at kunne præsentere det bedste musik fra Grønland til vores PRE-SPOT event.
Du kan opleve:
Uyarakq x Peand-el, Inuit Feet, Small Time Giants. Ilang, Ulf Fleischer

Sted: BlackBox, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Pris: 100 kr

Uyarakq x Peand-el (elektronisk/hiphop)

Med albummet ”Kunngiitsuuffik” (Republik) fra 2016 har DIY-musikeren Uyarakq og rapperen Peand-eL flyttet grænserne for, hvad der er accepteret og tilladt inden for musikkens verden. Elektronisk musik er meget nyt i Grønland, og i ”Kunngiitsuuffik” går de nye veje ved at kombinere elektronisk musik med eksperimentel hiphop. Med albummet har Uyarakq og Peand-eL kombineret to genrer på et fantastisk album. Det er vellykket eksperimentalmusik, hvor de to selvstændige genrer flettes sammen og bruger referencer fra klassiske og banebrydende musikstykker fra store grønlandske kunstnere som Ole Kristiansen og Sume. I deres live setup har de allierede sig med 17-årige Tarrak, som sammen med Uyarakq udgav musikvideoen “Tupilak”, der nu har mere end 100.000 visninger på facebook. Uyarakq x Peand-el modtog en nominering til Nordisk Råds Musikpris 2016 for deres album, og spiller til SXSW 2017 i Austin, Texas. Gruppen er baseret i Nuuk.
Kunngiitsuuffik (Uyarakq x Peand-el): https://open.spotify.com/track/2wzDUp4X4sxAABViDcm5kj
Tupilak (Uyarakq x Tarrak): https://open.spotify.com/track/5HYkmjMnaCOaes7QoXxN3q

Inuit Feet (rock)

Inuit Feet er et band med base i Aarhus. Bandets frontfigur, Kristian Mikkelsen, som er født i Grønland, grundlagde Inuit Feet omkring årtusindeskiftet, fordi han syntes, der manglede en helt bestemt slags grønlandsk musik i verden.

Med hjælp fra en lille håndfuld musikere fra Aarhus-egnen, begyndte han at skrive sange, som i første omgang havde tekster på grønlandsk. I takt med, at bandets live-publikum begyndte at tælle flere og flere dansktalende, begyndte danske ord at snige sig ind i de grønlandske tekster. Kristian Mikkelsen har selv forklaret sprogblandingen med: ”Deres fantasi, den får bare frit spil, med de der få ord på dansk.”

Blandingen af grønlandsk og dansk kunne allerede høres på gruppens første EP fra 2004, hvor nummeret ”Det Dybe Blå” var et eksempel på dette.
I januar 2012 var Inuit Feet igen i studiet for at indspille, denne gang EP’en, ”Alverdens ulykker”. Ligesom på den første EP blev der gjort brug af flere sprog, dog denne gang delt mere stringent op med sange på henholdsvis grønlandsk og dansk.

Small Time Giants (indie/post rock)

Et band med internationalt fokus er Small Time Giants. De har en alternativ stil som er helt ny i den grønlandske musikverden. Deres karakteristiske sound er en blanding mellem stadion rock, indierock og postrock, der har givet den grønlandske musikscene et skub mod det kunstneriske hjørne.
Small Time Giants passionerede og nyskabende liveshows har gjort dem styrtende populære i Grønland. De har som et af de få bands opnået stor popularitet i Grønland til trods for engelsksproget sange. I 2014 udkom det anmelderroste debutalbum “Stethoscope”, og har siden turneret i ind- og udland. I 2016 skrev de temasangen til Arctic Winter Games og ventes at udkomme med et album i 2017. Derudover skal de spille i Austin,Texas, til det års SXSW. https://open.spotify.com/track/4WvlVqiYHpZgEokKR4YviK

Ilang (funk/soul/pop)
Ilang er langt fra ny på den danske musikscene. Foruden at have turneret med nogle af Danmarks største popartister, så har han en fortid i duoen The Benefits. Den dansk/grønlandske sanger har over en lang række år også fungeret som sangskriver for flere internationale kunstnere bl.a. for den amerikanske verdenstjerne CeeLo Green og den enorme K-Pop-industri. Nu har Ilang taget hul på et nyt kapitel som soloartist, og udkom med sin funk-soul EP “Nothing And Then Some” i oktober 2016. Ilang spiller med liveband og er baseret i Danmark.
Nothing (Ilang): https://open.spotify.com/track/6BhjbE0Xudh87pCibBlxKd

Ulf Fleischer

Ulf Fleischer er født i Qullissat og er en af de mest kendte grønlandske sangere. En mand af lille fysik med en aldeles stor sangstemme, og en evne til at skrive tekster der fænger og rammer bredt. Han står bag en lang række grønlandske evergreens med numre som ”Neriuut”, ”Paarisa”, ”Takorluulertuarpagit” og ”Issiaannarusunngilanga”, som har gjort ham til en væsentlig del af den grønlandsk sangskat.

Billetter kan købes i forsalg og i døren.

Billetter https://billetto.dk/da/events/spot-on-greenland